Tivoli till Sundsvall under nationaldagshelgen

Karusell

Bild: Axels tivoli

Nationaldagsfirandet kryddas med tivoli som stannar hela helgen 6-9 juni: ”Vi vill ge Sundsvallsbor och besökare en maxad nationaldagshelg”

Det var några år sedan Sundsvall hade tivoli i stan, men nu står det klart att Axels tivoli slår upp sitt nöjesfält inför nationaldagsfirandet den 6 juni. Och de stannar hela helgen.

– I år firar vi nationaldagen med extra guldkant eftersom Sundsvall firar 400 år 2024. Med tivolit stärker vi firandets utbud, inte minst för barnfamiljer och unga, vilket känns toppen, säger Caroline Durango, projektledare för Sundsvalls 400-årsfirande.

Caroline har redan tänkt ut ett upplägg för dig som vill få ut så mycket som möjligt av nationaldagsfirandet tillsammans med familjen.

– Ta med familjen till Stora torget då Musse och Helium uppträder klockan 11.00. Efter det kan barnen testa på cirkuskonster med Sundsvalls stadscirkus, som håller till i Vängåvan, och sen åka karusell innan det är dags att dansa loss med Smultron och sång klockan 14.30, tipsar Caroline.

Flygande elefanter karusell

Den populära attraktionen Flygande elefanter är en av karusellerna som kommer vara på nöjesfältet under nationaldagshelgen. Bild: Axels tivoli

Tivolit är på två områden runt Kulturmagasinet

Bredvid Kulturmagasinet, på parkeringen vid Ica Esplanad, kommer det finnas karuseller för yngre barn, som klassikern Flygande elefanterna. Är du ute efter en mer nervkittlande upplevelse? Då hittar du attraktionerna för dig på bussparkeringen bakom Kulturmagasinet.

– Missa inte vårt nya lustiga hus med tre våningar, ett äventyr för hela familjen, säger Kenny Andreasson, VD på Axels tivoli.

Jubileumsevenemangen avlöser varandra efter nationaldagsfirandet

Efter nationaldagsfirandet fortsätter staden sjuda av liv med massor av jubileumsevenemang och tivolit som är på plats hela helgen, 6-9 juni.

– Vi vill ge Sundsvallsbor och besökare inte bara en maxad nationaldag, utan en maxad helg. Nattmilen, Cityskoj och Expedition Gudmunstjärn är tre av flera jubileumsevenemang som går av stapeln under nationaldagshelgen, säger Caroline.

Kolla in fler jubileumsevenemang i vår evenemangkalender