Nationaldagsfirandet i Sundsvall – program

Statyn av Gustav den andre Adolf, han har midsommarkrans på huvudet.

I år är nationaldagsfirandet i Sundsvall en del av stadens pågående 400-årsjubileum. Ett program med guldkant väntar dig som kommer till firandet den 6 juni.

Jubileumsåret till ära firar vi Nationaldag i Sundsvall med en gratiskonsert med Nordiska kammarorkestern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och folkkära artisten Sanna Nielsen. Konserten ges klockan 15.00. Innan dess blir det massor med underhållning för både stora och små.

DJ:s från Playa Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gästar firandet för att ge ett smakprov på den festival som hålls på Himlabadet i sommar. Var på plats för chansen att vinna biljetter till festivalen.

Program Nationaldag i Sundsvall 6 juni

11.00-11.20
Musse & Helium Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuder på underhållning för hela familjen på Stora torget.

11.40
Gå med i den traditionsenliga flaggparaden. Vi börjar i Hamnparken och går tillsammans in till Stora torget. Flaggor delas ut på plats.

Huvudprogrammet på Stora torget 12.00-13.00

14.00-14.15
DJ:s från Playa Festival uppträder på Stora torget. Var på plats för att vara med i utlottningen av biljetter till festivalen som äger rum på Himlabadet i sommar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

14.30
Barnens favoriter Smultron & Sång Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuder på dans och sång utanför Akademibokhandeln.

15.00-15.45
Nordiska kammarorkestern och Sanna Nielsen ger en unik konsert på Stora torget. Konserten är gratis och det är bara att dyka upp.

På plats större delen av dagen

11.00-15.00
Snacka med våra politiska partier inför EU-valet eller testa på cirkuskonster tillsammans med Sundsvalls stadscirkus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Båda aktiviteterna är vid Vängåvan.

11.00-16.00
Knallare och Sundsvalls motorveteraner finns på plats längs Storgatan. Samordnas av Stenstan i Sundsvall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

12.00-15.00
Författarsamtal på Litteraturscenen utanför Akademibokhandeln.