Jubileumsbakelsen

Två bakelser med grädde, blåbär och chokladvingar.

Att Sundsvall i samband med sin 400-årsdag fick en jubileumsbakelse är något vi är riktigt stolta över. Här får du veta mer om den och vart du kan få tag i den.

På stadens 400-årsdag den 15 april lanserades Sundsvalls jubileumsbakelse. Fira året ut med denna mumsiga bakelse! Här får du tag i den:

Smaker av Norrland och kopplingar till draken

Tänk dig en härlig mazarinbotten, guldglänsande hjortronfyllning och fluffig grädde. Lägg till drakvingar av choklad, en blåbärsrygg och skimrande vitchokladflarn så har du Sundsvallsbakelsen. Hjortron och blåbär för oss till Sundsvalls bärrika skogar och Norrland. Vingarna av choklad symboliserar Sundsvall genom vår stads anrika koppling till draken.

Gymnasieeleverna Ida och Lova står bakom bakelsen

Bakom bakelsen står Ida och Lova, bagare- och konditorelever på Praktiska gymnasiet i Sundsvall. I mars 2024 vann de en baktävling som handlade om att göra en bakelse som en hyllning till vår stad under 400-årsjubileet. I vinsten ingick ett samarbete med lokala konditorn Veronica Smedh som driver konditoriet Virriga Bakverk ute på Alnön. Tillsammans har de vidareutvecklat bakelsen.

Upplev baktävlingen i efterhand i en nyheter på vår webb