Varlfri hero här: bild med inledande rubrik

Kungaparet kommer till Sundsvall för att fira 400-åringen

Svenska kungaparet

Foto: Peter Knutson/Kungl. Hovstaterna

I höst går Jubileumsveckan av stapeln i Sundsvall, en unik satsning under stadens 400-årsfirande. DD.MM. Konungen och Drottningen deltar under evenemanget för att fira tillsammans med Sundsvallsborna.

Under Jubileumsveckan i Sundsvall förvandlas Storgatan till en tidslinje över stadens historia. Tanken är att du, genom att gå längs med gatan, ska få uppleva olika tidsepoker. Evenemanget är en unik satsning under Sundsvalls 400-årsfirande 2024 och pågår första veckan i september.

Vi kan nu berätta att H.M. Konungen och H.M. Drottningen kommer närvara under evenemanget.

– Det är inte varje dag kungaparet kommer på besök! Det känns både kul och hedrande att de uppmärksammar vår stad, och väljer att fira den på plats tillsammans med oss Sundsvallsbor, säger Anders Uddén, direktör för kultur- och fritidsförvaltningen på Sundsvalls kommun.

Nu drar planeringen i gång – både för besöket och evenemanget

Vad kungaparet ska göra under besöket i Sundsvall är ännu inte klart.

– Vi kommer planera under kommande månader och gå ut med mer information vid ett senare tillfälle, säger Anders Uddén.

Planeringen av Jubileumsveckan sätter även den i gång på riktigt nu.

– De stora penseldragen har vi på plats. Evenemanget kommer vara öppet för alla och vi kommer bjuda in grundskoleelever från hela Sundsvall till att delta i olika aktiviteter. Förutom tidslinjen på Storgatan kommer du kunna ta del av en unik föreställning på Stora torget. Inom kort börjar vi planera mer i detalj, säger Caroline Durango, projektledare för Sundsvalls 400-årsfirande.

Mer information om Jubileumsveckan släpps löpande i jubileets kanaler.

Följ Sundsvalls 400-årsfirande i sociala medier

Facebook: Sundsvall 400 år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: sundsvall400 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.