Nu har Sundsvalls jubileumsbakelse utsetts

Elever som vann med sin bakelse i tävlingen om Sundsvalls jubileumsbakelse.

Ida Hammar och Lova Larsson ligger bakom det vinnande receptet för Sundsvalls jubileumsbakelse.

I onsdags tävlade bagare- och konditorelever om vilken bakelse som ska bli Sundsvalls jubileumsbakelse. Nu har vi en vinnare!

Nu har Sundsvall en jubileumsbakelse! Det hela avgjordes igår under en baktävling bland förstaårseleverna på bagare- och konditorlinjen på Praktiska gymnasiet i Sundsvall.

Nu ska vinnarna, Ida Hammar och Lova Larsson, utveckla sitt recept tillsammans med en av Sundsvalls bästa konditorer, Veronica Smedh.

– Den här bakelsen vann för att den har bra smak och struktur, samtidigt som den symboliserar Sundsvalls på ett jättefint sätt. Nu kommer jag och tjejerna utveckla receptet tillsammans. Bakelsen kommer bli en jättefin symbol för Sundsvall, säger Veronica Smedh, ägare av Virriga bakverk ute på Alnön.

Bakelse med blåbär och chokladvingar.

Här har vi den vinnande jubileumsbakelsen. En bakelse med blåbär och hjortron. Smaker som för oss till Sundsvalls bärrika skogar och Norrland. Vingar av choklad symboliserar Sundsvall genom vår stads koppling till draken. Utseende kan komma att flrändras.

Förhoppningen är att du redan på Sundsvalls 400-årsdag, den 15 april, ska kunna lägga vantarna på din första jubileumsbakelse i Sundsvall.

Följ Sundsvalls 400-årsfirande i sociala medier

Hela 2024 firar Sundsvall 400 år. Följ firandet på Instagram och Facebook för att hålla koll på allt skoj som händer under året.

Instagram: sundsvall400 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Facebook: Sundsvall 400 år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elever på bagare- och konditorlinjen på Praktiska gymnasiet i Sundsvall.

Bra jobbat säger vi till alla elever som ställde upp i tävlingen!