Fira vår stads födelsedag med en Sundsvallsbakelse – här är konditorierna där du får tag i den

Två bakelser med grädde, blåbär och chokladvingar.

Konditorier runt om i Sundsvall har blivit erbjuden att sälja Sundsvallsbakelsen med start 15 april. Receptet har skickats ut både i sitt grundutförande och en variant utan nötter. Bild: Emma Bergström och Niklas Sundström

På måndag 15 april kan du äntligen sätta tänderna i Sundsvallsbakelsen. Med norrländska smaker och kopplingar till draken är nu Sundsvallsbakelsen här. Vi listar konditorierna där du får tag i den norrländska läckerheten.

På Sundsvalls födelsedag nu på måndag, 15 april, är det äntligen dags för Sundsvallsbakelsen att göra entré. Fira vår stads 400-årsdag med en mumsig Sundsvallsbakelse!

Smaker av Norrland och kopplingar till draken

Med en härlig mazarinbotten, guldglänsande hjortronfyllning, fluffig grädde, drakvingar av choklad, blåbärsrygg och skimrande vitchokladflarn är Sundsvallsbakelsen komplett och redo att avnjutas i vårsolen. Kan du tänka dig ett bättre sätt att fira vår fina stads födelsedag? Det kan inte vi!

Hjortron och blåbär för oss till Sundsvalls bärrika skogar och Norrland. Vingarna av choklad symboliserar Sundsvall genom vår stads anrika koppling till draken.

– Vi hoppas att Sundsvallsborna ska tycka om den så att den lever vidare även efter jubileet och bli en tradition, säger Tomas Rex, evenemangskoordinator Sundsvall 400 år.

Ida och Lova står bakom jubileumsbakelsen

De som står bakom bakelsen är Ida och Lova, bagare- och konditorelever på Praktiska gymnasiet i Sundsvall. I mars vann de en baktävling som handlade om att göra en bakelse som en hyllning till vår stad under 400-årsjubileet. I vinsten ingick ett samarbete med lokala konditorn Veronica Smedh, som driver konditoriet Virriga Bakverk ute på Alnön, för att tillsammans vidareutveckla bakelsen.

Upplev baktävlingen i efterhand i en nyhet på vår webb

Följ Sundsvalls 400-årsfirande i sociala medier
Hela 2024 firar Sundsvall 400 år. Följ firandet på Instagram, Facebook eller på webben för att hålla koll på allt skoj som händer under året.

Instagram: sundsvall400 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook: Sundsvall 400 år Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.